Om ön

Ön Brač har en underbar natur

Hyr vår lägenhet i Pučišća med en underbar utsikt över byn och havsviken och med gångavstånd ned till badplatserna vid det kristallklara havet.

Det finns flera alternativ att flyga till Kroatien. Välj mellan Ving, Norwegian, Kroatienspecialisten, Scandjet, SAS och Apollo som alla flyger till Split. Det billigaste sättet är oftast Ryanair. Då flyger ni till Zadar ca 13 mil från Split. Därifrån går det bra att hyra bil som sedan tar er till Split på ungefär 1 tim 20 min på bra motorväg hela sträckan.

Färjan som går mellan Split och staden Supetar på Brač heter Jadrolinija. Turen tar ca 50 min.

Ön Brač har en underbar natur och har både höga berg och djupa dalar. Ringlande vägar längs havet med otroligt många vikar där det går bra att bada och njuta av det underbara kristallklara vattnet som finns här.

Ca 2 mil från Supetar ligger byn Pučišća där vi har våran lägenhet. En k-märkt by med underbart lugn atmosfär men ändå med ett folkliv och en själ. Här bryts den vita stenen som bland annat Vita Huset och Stockholms slott byggts av. Där köper ni fisken på morgonen eller köttet av slaktaren och brödet hos bagaren.

Det finns flera restauranger, barer och caféer i byn där kvalitén på mat och dryck är god och bra.

Brač är underbar med många platser att besöka och vill man ha lite storstadspuls så är Split värt ett besök. Stor marknad varje dag där gammalt och nytt möts på ett spännande sätt.

E-post: mariemotala@hotmail.com | Telefon: (+46) 070-2703556